|
İSTANBUL SAĞLIK VE SOSYAL BİLİMLER |
MESLEK YÜKSEKOKULU |
DERS PLANI |
KODU: İSSB.PL.05 |
YAYINLANMA TARİHİ: 02.10.2023 |
REVİZYON TARİHİ: - |
REVİZYON NO: - |
SAYFA NO: 1/3 |
|
Akademik Yıl |
2024 - 2025 |
Program Adı |
Aşçılık |
|
I. YARIYIL |
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Teorik |
Uygulama |
Kredi |
AKTS |
1 |
GST1110686 |
Mutfak Uygulamaları |
1 |
4 |
5 |
7 |
2 |
GST1110586 |
Gıda Teknolojisi |
2 |
0 |
2 |
3 |
3 |
GST1110587 |
Gıda Hijyeni ve Mesleki Etik |
2 |
0 |
2 |
3 |
4 |
GST1110588 |
Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi |
2 |
0 |
2 |
3 |
5 |
GST1110830 |
Türk Mutfağı |
1 |
4 |
5 |
7 |
6 |
GST1110589 |
Mutfak Ürünleri |
1 |
1 |
2 |
3 |
7 |
GST1111084 |
Etkinlik Çalışmaları |
2 |
0 |
2 |
2 |
8 |
TUD1110358 |
Türk Dili - 1 |
2 |
0 |
2 |
2 |
9 |
YAD1110361 |
Yabancı Dil - 1 |
2 |
0 |
2 |
2 |
10 |
AIT1110360 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi - 1 |
2 |
0 |
2 |
2 |
Toplam |
|
|
26 |
34 |
|
II. YARIYIL |
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Teorik |
Uygulama |
Kredi |
AKTS |
1 |
GST1210831 |
Pişirme Teknikleri |
1 |
4 |
5 |
7 |
2 |
GST1210832 |
Dünya Mutfakları |
1 |
4 |
5 |
7 |
3 |
GST1210833 |
Menü Planlama |
2 |
0 |
2 |
3 |
4 |
GST1210834 |
Mutfak Yönetimi |
2 |
0 |
2 |
3 |
5 |
GST1210597 |
Mesleki Yabancı Dil |
2 |
0 |
2 |
3 |
6 |
GST1210835 |
İşletme Bilgisi |
2 |
0 |
2 |
2 |
7 |
TUD1210364 |
Türk Dili - 2 |
2 |
0 |
2 |
2 |
8 |
YAD1210374 |
Yabancı Dil - 2 |
2 |
0 |
2 |
2 |
9 |
AIT1210381 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi - 2 |
2 |
0 |
2 |
2 |
Toplam |
|
|
24 |
31 |
|
III. YARIYIL |
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Teorik |
Uygulama |
Kredi |
AKTS |
1 |
GST2110849 |
Ekmek ve Pasta Yapım Teknikleri |
1 |
4 |
5 |
8 |
2 |
GST2110850 |
Yöresel Mutfaklar |
1 |
4 |
5 |
8 |
3 |
|
Yiyecek - İçecek Servisi |
1 |
1 |
2 |
3 |
4 |
GST2111121 |
Girişimcilik |
3 |
0 |
3 |
4 |
5 |
GST2110929 |
Bitirme Projesi |
1 |
3 |
4 |
5 |
6 |
|
Seçmeli Ders - 1 |
2 |
1 |
3 |
4 |
Toplam |
|
|
22 |
32 |
|
IV. YARIYIL |
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Teorik |
Uygulama |
Kredi |
AKTS |
1 |
GST2211074 |
İşletmede Mesleki Eğitim |
0 |
45 |
45 |
27 |
Toplam |
0 |
45 |
45 |
27 |
Genel Toplam |
0 |
45 |
117 |
124 |
|
İSTANBUL SAĞLIK VE SOSYAL BİLİMLER |
MESLEK YÜKSEKOKULU |
DERS PLANI |
KODU: İSSB.PL.05 |
YAYINLANMA TARİHİ: 02.10.2023 |
REVİZYON TARİHİ: - |
REVİZYON NO: - |
SAYFA NO: 2/3 |
|
PROGRAMA BAĞLI SEÇMELİ DERSLER |
GÜZ DÖNEMİ |
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Teorik |
Uygulama |
Kredi |
AKTS |
1 |
|
Otel İşletmeciliği |
3 |
0 |
3 |
4 |
2 |
GST2110575 |
Yiyecek İçecek Yönetimi ve Maliyet Kontrolü |
3 |
0 |
3 |
4 |
3 |
|
Süt ve Süt Ürünleri |
1 |
2 |
3 |
4 |
4 |
GST2110856 |
Pastane Ürünleri ve Çikolata |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|
Yenilebilir Endemik Bitkiler |
2 |
1 |
3 |
4 |
6 |
|
Deniz Mahsulleri |
2 |
1 |
3 |
4 |
7 |
|
Özel Durumlarda Beslenme |
2 |
1 |
3 |
4 |
8 |
|
İçecek Kültürü ve Teknolojisi |
2 |
1 |
3 |
4 |
9 |
|
Mutfakta Güzel Sanatlar |
2 |
1 |
3 |
4 |
10 |
|
Yabancı Dil Fransızca |
3 |
0 |
3 |
4 |
11 |
|
Yabancı Dil İspanyolca |
3 |
0 |
3 |
4 |
12 |
|
Sosyal Medya |
2 |
1 |
3 |
4 |
13 |
|
Konuk İlişkileri |
3 |
0 |
3 |
4 |
14 |
|
Genel Turizm |
3 |
0 |
3 |
4 |
15 |
|
Osmanlı Saray Mutfağı |
1 |
2 |
3 |
4 |
PROGRAMA BAĞLI SEÇMELİ DERSLER |
BAHAR DÖNEMİ |
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Teorik |
Uygulama |
Kredi |
AKTS |
1 |
|
Moleküler Mutfak |
1 |
2 |
3 |
4 |
2 |
|
Et ve Et Ürünleri |
1 |
2 |
3 |
4 |
3 |
|
Hizmet Pazarlaması |
3 |
0 |
3 |
4 |
4 |
|
Araştırma Yöntem ve Teknikleri |
3 |
0 |
3 |
4 |
5 |
|
İnsan Kaynakları Yönetimi |
3 |
0 |
3 |
4 |
6 |
|
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku |
3 |
0 |
3 |
4 |
7 |
|
Kariyer Planlama |
3 |
0 |
3 |
4 |
8 |
SEC 0180036 |
İlk Yardım |
2 |
1 |
3 |
4 |
9 |
|
Çevre Koruma |
2 |
1 |
3 |
4 |
10 |
|
Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı |
2 |
1 |
3 |
4 |
11 |
|
Yabancı Dil İtalyanca |
3 |
0 |
3 |
4 |
12 |
|
Yabancı Dil Arapça |
3 |
0 |
3 |
4 |
13 |
|
Baharat ve Kahve Kültürü |
2 |
1 |
3 |
4 |
14 |
|
Temel Bilgi Teknolojileri |
2 |
1 |
3 |
4 |
15 |
|
Kalite Yönetim Sistemleri |
2 |
1 |
3 |
4 |
|
İSTEĞE BAĞLI SEÇMELİ DERSLER |
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Teorik |
Uygulama |
Kredi |
AKTS |
1 |
|
Vücut Ergonomisi |
3 |
0 |
3 |
4 |
2 |
SEC 0180027 |
Meslek Etiği |
3 |
0 |
3 |
4 |
3 |
|
Araştırma Yöntem ve Teknikleri |
3 |
0 |
3 |
4 |
4 |
|
İşaret Dili ile İletişim |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
SEC 0180011 |
Davranış Bilimleri |
3 |
0 |
3 |
4 |
6 |
|
Diksiyon |
3 |
0 |
3 |
4 |
7 |
SEC 0180010 |
Gönüllülük Çalışmaları |
1 |
2 |
3 |
4 |
|
İSTANBUL SAĞLIK VE SOSYAL BİLİMLER |
MESLEK YÜKSEKOKULU |
DERS PLANI |
KODU: İSSB.PL.05 |
YAYINLANMA TARİHİ: 02.10.2023 |
REVİZYON TARİHİ: - |
REVİZYON NO: - |
SAYFA NO: 3/3 |
|
PROGRAM ÖNERİLEN YAN DAL DERSLERİ |
GÜZ DÖNEMİ |
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Teorik |
Uygulama |
Kredi |
AKTS |
1 |
GST1110686 |
Mutfak Uygulamaları |
1 |
4 |
5 |
7 |
2 |
GST1110587 |
Gıda Hijyeni ve Mesleki Etik |
2 |
0 |
2 |
3 |
3 |
GST1110588 |
Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi |
2 |
0 |
2 |
3 |
4 |
GST2110850 |
Yöresel Mutfaklar |
1 |
4 |
5 |
7 |
Toplam |
6 |
8 |
14 |
20 |
PROGRAM ÖNERİLEN YAN DAL DERSLERİ |
BAHAR DÖNEMİ |
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Teorik |
Uygulama |
Kredi |
AKTS |
1 |
GST1210832 |
Dünya Mutfakları |
1 |
4 |
5 |
7 |
2 |
GST1210833 |
Menü Planlama |
2 |
0 |
2 |
3 |
Toplam |
3 |
4 |
7 |
10 |
Genel Toplam |
9 |
12 |
21 |
30 |