Ana içeriğe atla
 
 
İSTANBUL SAĞLIK VE SOSYAL BİLİMLER
MESLEK YÜKSEKOKULU
DERS PLANI
KODU: İSSB.PL.05YAYINLANMA TARİHİ: 02.10.2023REVİZYON TARİHİ: -REVİZYON NO: -SAYFA NO: 1/3
 
Akademik Yıl2024 - 2025Program AdıAşçılık
 
I. YARIYIL
Sıra NoDers KoduDers AdıTeorikUygulamaKrediAKTS
1GST1110686Mutfak Uygulamaları   1457
2GST1110586Gıda Teknolojisi2023
3GST1110587Gıda Hijyeni ve Mesleki Etik     2023
4GST1110588Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi2023
5GST1110830Türk Mutfağı 1457
6GST1110589Mutfak Ürünleri  1123
7GST1111084Etkinlik Çalışmaları2022
8TUD1110358Türk Dili - 12022
9YAD1110361Yabancı Dil - 12022
10AIT1110360Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi - 12022
Toplam  2634
 
II. YARIYIL
Sıra NoDers KoduDers AdıTeorikUygulamaKrediAKTS
1GST1210831Pişirme Teknikleri1457
2GST1210832Dünya Mutfakları1457
3GST1210833Menü Planlama2023
4GST1210834Mutfak Yönetimi2023
5GST1210597Mesleki Yabancı Dil2023
6GST1210835İşletme Bilgisi2022
7TUD1210364Türk Dili - 22022
8YAD1210374Yabancı Dil - 22022
9AIT1210381Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi - 22022
Toplam  2431
 
III. YARIYIL
Sıra NoDers KoduDers AdıTeorikUygulamaKrediAKTS
1GST2110849Ekmek ve Pasta Yapım Teknikleri1458
2GST2110850Yöresel Mutfaklar1458
3 Yiyecek - İçecek Servisi1123
4GST2111121Girişimcilik3034
5GST2110929Bitirme Projesi1345
6 Seçmeli Ders - 12134
Toplam  2232
 
IV. YARIYIL
Sıra NoDers KoduDers AdıTeorikUygulamaKrediAKTS
1GST2211074İşletmede Mesleki Eğitim0454527
Toplam0454527
Genel Toplam045117124

 
İSTANBUL SAĞLIK VE SOSYAL BİLİMLER
MESLEK YÜKSEKOKULU
DERS PLANI
KODU: İSSB.PL.05YAYINLANMA TARİHİ: 02.10.2023REVİZYON TARİHİ: -REVİZYON NO: -SAYFA NO: 2/3
 
PROGRAMA BAĞLI SEÇMELİ DERSLERGÜZ DÖNEMİ
Sıra NoDers KoduDers AdıTeorikUygulamaKrediAKTS
1 Otel İşletmeciliği3034
2GST2110575Yiyecek İçecek Yönetimi ve Maliyet Kontrolü3034
3 Süt ve Süt Ürünleri1234
4GST2110856Pastane Ürünleri ve Çikolata1234
5 Yenilebilir Endemik Bitkiler2134
6 Deniz Mahsulleri2134
7 Özel Durumlarda Beslenme2134
8 İçecek Kültürü ve Teknolojisi2134
9 Mutfakta Güzel Sanatlar2134
10 Yabancı Dil Fransızca3034
11 Yabancı Dil İspanyolca3034
12 Sosyal Medya2134
13 Konuk İlişkileri3034
14 Genel Turizm3034
15 Osmanlı Saray Mutfağı1234
PROGRAMA BAĞLI SEÇMELİ DERSLERBAHAR DÖNEMİ
Sıra NoDers KoduDers AdıTeorikUygulamaKrediAKTS
1 Moleküler Mutfak1234
2 Et ve Et Ürünleri1234
3 Hizmet Pazarlaması3034
4 Araştırma Yöntem ve Teknikleri3034
5 İnsan Kaynakları Yönetimi3034
6 İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku3034
7 Kariyer Planlama3034
8SEC 0180036İlk Yardım2134
9 Çevre Koruma2134
10 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı2134
11 Yabancı Dil İtalyanca3034
12 Yabancı Dil Arapça3034
13 Baharat ve Kahve Kültürü2134
14 Temel Bilgi Teknolojileri2134
15 Kalite Yönetim Sistemleri2134
 
İSTEĞE BAĞLI SEÇMELİ DERSLER
Sıra NoDers KoduDers AdıTeorikUygulamaKrediAKTS
1 Vücut Ergonomisi3034
2SEC 0180027Meslek Etiği3034
3 Araştırma Yöntem ve Teknikleri3034
4 İşaret Dili ile İletişim1234
5SEC 0180011Davranış Bilimleri3034
6 Diksiyon3034
7SEC 0180010Gönüllülük Çalışmaları1234

 
İSTANBUL SAĞLIK VE SOSYAL BİLİMLER
MESLEK YÜKSEKOKULU
DERS PLANI
KODU: İSSB.PL.05YAYINLANMA TARİHİ: 02.10.2023REVİZYON TARİHİ: -REVİZYON NO: -SAYFA NO: 3/3
 
PROGRAM ÖNERİLEN YAN DAL DERSLERİGÜZ DÖNEMİ
Sıra NoDers KoduDers AdıTeorikUygulamaKrediAKTS
1GST1110686Mutfak Uygulamaları1457
2GST1110587Gıda Hijyeni ve Mesleki Etik2023
3GST1110588Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi2023
4GST2110850Yöresel Mutfaklar1457
Toplam681420
PROGRAM ÖNERİLEN YAN DAL DERSLERİBAHAR DÖNEMİ
Sıra NoDers KoduDers AdıTeorikUygulamaKrediAKTS
1GST1210832Dünya Mutfakları1457
2GST1210833Menü Planlama2023
Toplam34710
Genel Toplam9122130