Ders Tanımı
Ders | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
PASTANE ÜRÜNLERİ VE ÇİKOLATA | - | Güz Dönemi | 1+2 | 3 | 4 |
Ders Programı |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
Dersin Türü | Programa Bağlı Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | |
Dersi Verenler | Öğr.Gör. Esra AYCI |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Pastacılıkta ve çikolata yapımında yapılan kullanılan araç ve gereçleri tanıma, kullanma becerisini kazandırma çeşitli yöntemlerle ekmek ve pastane ürünlerini hazırlama becerisini kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Dersin İçeriği | Bu ders; Pastane Ürünleri ve Çikolatanın Tarihçesi, Temel Mutfak Kuralları, Pastane Ürünleri Yapımında Kullanılan Araç ve Gereçler Bilgisi,Tatlı ve Tuzlu Kuru Pasta Hamurları,Bisküvi ve Kurabiye (cookies) Hamurları,Tart, Pay, Kiş Hamurları,Mayalı Hamurlar,Özleştirilerek Hazırlanan Hamurlar (Basit Hamurlar/Yağlı Hamurlar),Çırpılarak Hazırlanan Hamurlar,ARA SINAV,Pişirilerek Hazırlanan Hamurlar,Ekmek Çeşitleri,Çikolatanın Tarihi, Çikolatanın İçeriği, Likit Çikolata Yapımı,Çikolatalı Ürün Üretimi,Diğer Pastane Ürünleri Sütlü Tatlılar, Dondurma ,Yeni Trend Pasta ve Tatlılar ,Yeni Trend Pasta ve Tatlılar ; konularını içermektedir. |
Ders Öğrenme Kazanımları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
Çikolata yapımında kullanılan araç ve gereçlerini tanır, gerektiği yerlerde kullanır | ||
Çikolata çeşitlerini hazırlar, | ||
Pastane ürünleri yapımında kullanılan araç ve gereçlerini tanır, gerektiği yerlerde kullanır | ||
Pastane ürünlerinde kullanılan hazırlama yöntemlerini bilir ve hazırlar, | ||
Temel pastane ürünlerini hazırlar, |
Öğretim Yöntemleri: | |
Ölçme Yöntemleri: |
Ders Akışı
Sıra | Konular | Ön Hazırlık |
1 | Pastane Ürünleri ve Çikolatanın Tarihçesi, Temel Mutfak Kuralları, Pastane Ürünleri Yapımında Kullanılan Araç ve Gereçler Bilgisi | |
2 | Tatlı ve Tuzlu Kuru Pasta Hamurları | |
3 | Bisküvi ve Kurabiye (cookies) Hamurları | |
4 | Tart, Pay, Kiş Hamurları | |
5 | Mayalı Hamurlar | |
6 | Özleştirilerek Hazırlanan Hamurlar (Basit Hamurlar/Yağlı Hamurlar) | |
7 | Çırpılarak Hazırlanan Hamurlar | |
8 | ARA SINAV | |
9 | Pişirilerek Hazırlanan Hamurlar | |
10 | Ekmek Çeşitleri | |
11 | Çikolatanın Tarihi, Çikolatanın İçeriği, Likit Çikolata Yapımı | |
12 | Çikolatalı Ürün Üretimi | |
13 | Diğer Pastane Ürünleri Sütlü Tatlılar, Dondurma | |
14 | Yeni Trend Pasta ve Tatlılar | |
15 | Yeni Trend Pasta ve Tatlılar |
Kaynak |
- Işıl SÖZER, Butik Pastacılık - Cenk SÖNMEZSOY,Cafe Fernando - Leman CILIZOĞLU,Pasta Yapım Teknıkleri - Peggy PORCHEN,Butik Pastacılık |
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı | |||||||
No | Program Yeterliliği | Katkı Düzeyi | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Değerlendirme Sistemi
Dersin Detaylı Bilgileri
Ders Tanımı
Ders | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
PASTANE ÜRÜNLERİ VE ÇİKOLATA | - | Güz Dönemi | 1+2 | 3 | 4 |
Ders Programı |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
Dersin Türü | Programa Bağlı Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | |
Dersi Verenler | Öğr.Gör. Esra AYCI |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Pastacılıkta ve çikolata yapımında yapılan kullanılan araç ve gereçleri tanıma, kullanma becerisini kazandırma çeşitli yöntemlerle ekmek ve pastane ürünlerini hazırlama becerisini kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Dersin İçeriği | Bu ders; Pastane Ürünleri ve Çikolatanın Tarihçesi, Temel Mutfak Kuralları, Pastane Ürünleri Yapımında Kullanılan Araç ve Gereçler Bilgisi,Tatlı ve Tuzlu Kuru Pasta Hamurları,Bisküvi ve Kurabiye (cookies) Hamurları,Tart, Pay, Kiş Hamurları,Mayalı Hamurlar,Özleştirilerek Hazırlanan Hamurlar (Basit Hamurlar/Yağlı Hamurlar),Çırpılarak Hazırlanan Hamurlar,ARA SINAV,Pişirilerek Hazırlanan Hamurlar,Ekmek Çeşitleri,Çikolatanın Tarihi, Çikolatanın İçeriği, Likit Çikolata Yapımı,Çikolatalı Ürün Üretimi,Diğer Pastane Ürünleri Sütlü Tatlılar, Dondurma ,Yeni Trend Pasta ve Tatlılar ,Yeni Trend Pasta ve Tatlılar ; konularını içermektedir. |
Ders Öğrenme Kazanımları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
Çikolata yapımında kullanılan araç ve gereçlerini tanır, gerektiği yerlerde kullanır | ||
Çikolata çeşitlerini hazırlar, | ||
Pastane ürünleri yapımında kullanılan araç ve gereçlerini tanır, gerektiği yerlerde kullanır | ||
Pastane ürünlerinde kullanılan hazırlama yöntemlerini bilir ve hazırlar, | ||
Temel pastane ürünlerini hazırlar, |
Öğretim Yöntemleri: | |
Ölçme Yöntemleri: |
Ders Akışı
Sıra | Konular | Ön Hazırlık |
1 | Pastane Ürünleri ve Çikolatanın Tarihçesi, Temel Mutfak Kuralları, Pastane Ürünleri Yapımında Kullanılan Araç ve Gereçler Bilgisi | |
2 | Tatlı ve Tuzlu Kuru Pasta Hamurları | |
3 | Bisküvi ve Kurabiye (cookies) Hamurları | |
4 | Tart, Pay, Kiş Hamurları | |
5 | Mayalı Hamurlar | |
6 | Özleştirilerek Hazırlanan Hamurlar (Basit Hamurlar/Yağlı Hamurlar) | |
7 | Çırpılarak Hazırlanan Hamurlar | |
8 | ARA SINAV | |
9 | Pişirilerek Hazırlanan Hamurlar | |
10 | Ekmek Çeşitleri | |
11 | Çikolatanın Tarihi, Çikolatanın İçeriği, Likit Çikolata Yapımı | |
12 | Çikolatalı Ürün Üretimi | |
13 | Diğer Pastane Ürünleri Sütlü Tatlılar, Dondurma | |
14 | Yeni Trend Pasta ve Tatlılar | |
15 | Yeni Trend Pasta ve Tatlılar |
Kaynak |
- Işıl SÖZER, Butik Pastacılık - Cenk SÖNMEZSOY,Cafe Fernando - Leman CILIZOĞLU,Pasta Yapım Teknıkleri - Peggy PORCHEN,Butik Pastacılık |
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı | |||||||
No | Program Yeterliliği | Katkı Düzeyi | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |