Ana içeriğe atla

Ders Tanımı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
PASTANE ÜRÜNLERİ VE ÇİKOLATA - Güz Dönemi 1+2 3 4
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Ön Lisans
Dersin Türü Programa Bağlı Seçmeli
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler Öğr.Gör. Esra AYCI
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Pastacılıkta ve çikolata yapımında yapılan kullanılan araç ve gereçleri tanıma, kullanma becerisini kazandırma çeşitli yöntemlerle ekmek ve pastane ürünlerini hazırlama becerisini kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği Bu ders; Pastane Ürünleri ve Çikolatanın Tarihçesi, Temel Mutfak Kuralları, Pastane Ürünleri Yapımında Kullanılan Araç ve Gereçler Bilgisi,Tatlı ve Tuzlu Kuru Pasta Hamurları,Bisküvi ve Kurabiye (cookies) Hamurları,Tart, Pay, Kiş Hamurları,Mayalı Hamurlar,Özleştirilerek Hazırlanan Hamurlar (Basit Hamurlar/Yağlı Hamurlar),Çırpılarak Hazırlanan Hamurlar,ARA SINAV,Pişirilerek Hazırlanan Hamurlar,Ekmek Çeşitleri,Çikolatanın Tarihi, Çikolatanın İçeriği, Likit Çikolata Yapımı,Çikolatalı Ürün Üretimi,Diğer Pastane Ürünleri
Sütlü Tatlılar, Dondurma
,Yeni Trend Pasta ve Tatlılar ,Yeni Trend Pasta ve Tatlılar ; konularını içermektedir.
Ders Öğrenme Kazanımları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
Çikolata yapımında kullanılan araç ve gereçlerini tanır, gerektiği yerlerde kullanır
Çikolata çeşitlerini hazırlar,
Pastane ürünleri yapımında kullanılan araç ve gereçlerini tanır, gerektiği yerlerde kullanır
Pastane ürünlerinde kullanılan hazırlama yöntemlerini bilir ve hazırlar,
Temel pastane ürünlerini hazırlar,
Öğretim Yöntemleri:
Ölçme Yöntemleri:

Ders Akışı

Sıra Konular Ön Hazırlık
1 Pastane Ürünleri ve Çikolatanın Tarihçesi, Temel Mutfak Kuralları, Pastane Ürünleri Yapımında Kullanılan Araç ve Gereçler Bilgisi
2 Tatlı ve Tuzlu Kuru Pasta Hamurları
3 Bisküvi ve Kurabiye (cookies) Hamurları
4 Tart, Pay, Kiş Hamurları
5 Mayalı Hamurlar
6 Özleştirilerek Hazırlanan Hamurlar (Basit Hamurlar/Yağlı Hamurlar)
7 Çırpılarak Hazırlanan Hamurlar
8 ARA SINAV
9 Pişirilerek Hazırlanan Hamurlar
10 Ekmek Çeşitleri
11 Çikolatanın Tarihi, Çikolatanın İçeriği, Likit Çikolata Yapımı
12 Çikolatalı Ürün Üretimi
13 Diğer Pastane Ürünleri
Sütlü Tatlılar, Dondurma
14 Yeni Trend Pasta ve Tatlılar
15 Yeni Trend Pasta ve Tatlılar
Kaynak
- Işıl SÖZER, Butik Pastacılık - Cenk SÖNMEZSOY,Cafe Fernando - Leman CILIZOĞLU,Pasta Yapım Teknıkleri - Peggy PORCHEN,Butik Pastacılık

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
No Program Yeterliliği Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5

Değerlendirme Sistemi

Katkı Düzeyi Mutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı   40
Genel Sınavın Başarıya Oranı   60
Toplam   100

Dersin Detaylı Bilgileri

Ders Tanımı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
PASTANE ÜRÜNLERİ VE ÇİKOLATA - Güz Dönemi 1+2 3 4
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Ön Lisans
Dersin Türü Programa Bağlı Seçmeli
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler Öğr.Gör. Esra AYCI
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Pastacılıkta ve çikolata yapımında yapılan kullanılan araç ve gereçleri tanıma, kullanma becerisini kazandırma çeşitli yöntemlerle ekmek ve pastane ürünlerini hazırlama becerisini kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği Bu ders; Pastane Ürünleri ve Çikolatanın Tarihçesi, Temel Mutfak Kuralları, Pastane Ürünleri Yapımında Kullanılan Araç ve Gereçler Bilgisi,Tatlı ve Tuzlu Kuru Pasta Hamurları,Bisküvi ve Kurabiye (cookies) Hamurları,Tart, Pay, Kiş Hamurları,Mayalı Hamurlar,Özleştirilerek Hazırlanan Hamurlar (Basit Hamurlar/Yağlı Hamurlar),Çırpılarak Hazırlanan Hamurlar,ARA SINAV,Pişirilerek Hazırlanan Hamurlar,Ekmek Çeşitleri,Çikolatanın Tarihi, Çikolatanın İçeriği, Likit Çikolata Yapımı,Çikolatalı Ürün Üretimi,Diğer Pastane Ürünleri
Sütlü Tatlılar, Dondurma
,Yeni Trend Pasta ve Tatlılar ,Yeni Trend Pasta ve Tatlılar ; konularını içermektedir.
Ders Öğrenme Kazanımları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
Çikolata yapımında kullanılan araç ve gereçlerini tanır, gerektiği yerlerde kullanır
Çikolata çeşitlerini hazırlar,
Pastane ürünleri yapımında kullanılan araç ve gereçlerini tanır, gerektiği yerlerde kullanır
Pastane ürünlerinde kullanılan hazırlama yöntemlerini bilir ve hazırlar,
Temel pastane ürünlerini hazırlar,
Öğretim Yöntemleri:
Ölçme Yöntemleri:

Ders Akışı

Sıra Konular Ön Hazırlık
1 Pastane Ürünleri ve Çikolatanın Tarihçesi, Temel Mutfak Kuralları, Pastane Ürünleri Yapımında Kullanılan Araç ve Gereçler Bilgisi
2 Tatlı ve Tuzlu Kuru Pasta Hamurları
3 Bisküvi ve Kurabiye (cookies) Hamurları
4 Tart, Pay, Kiş Hamurları
5 Mayalı Hamurlar
6 Özleştirilerek Hazırlanan Hamurlar (Basit Hamurlar/Yağlı Hamurlar)
7 Çırpılarak Hazırlanan Hamurlar
8 ARA SINAV
9 Pişirilerek Hazırlanan Hamurlar
10 Ekmek Çeşitleri
11 Çikolatanın Tarihi, Çikolatanın İçeriği, Likit Çikolata Yapımı
12 Çikolatalı Ürün Üretimi
13 Diğer Pastane Ürünleri
Sütlü Tatlılar, Dondurma
14 Yeni Trend Pasta ve Tatlılar
15 Yeni Trend Pasta ve Tatlılar
Kaynak
- Işıl SÖZER, Butik Pastacılık - Cenk SÖNMEZSOY,Cafe Fernando - Leman CILIZOĞLU,Pasta Yapım Teknıkleri - Peggy PORCHEN,Butik Pastacılık

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
No Program Yeterliliği Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5

Değerlendirme Sistemi

Katkı Düzeyi Mutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı   40
Genel Sınavın Başarıya Oranı   60
Toplam   100

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu