Ana içeriğe atla

Ders Tanımı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
DÜNYA MUTFAKLARI - Bahar Dönemi 1+4 5 7
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Ön Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler Öğr.Gör. Cemile BÜYÜKYILDIRIM
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Dünya mutfaklarının özelliklerini kavrama, dünya mutfaklarından yemekler hazırlayabilme, yeni mutfak akımları ile ilgili bilgilere sahip olma akınlara uygun yemekler hazırlama
Dersin İçeriği Bu ders; Dünya Mutfağının Genel Özelliklerinin Ve Farklılıkların Değerlendirilmesi,Fransız Mutfağı,Fransız Mutfağı,İtalyan Mutfağı,Diğer Avrupa Ülkeleri Mutfağı,Rus Mutfağı,Orta Doğu Mutfağı ,ARA SINAV,Hint Mutfağı ,Çin Mutfağı,Japon Mutfağı ,Latin Amerika Mutfağı , Diğer Ülke Mutfaklarına ait Yemeklerin Uygulanması ,Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler ),Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler ); konularını içermektedir.
Ders Öğrenme Kazanımları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
Dünyadaki mutfak kültürleri hakkında donanıma sahip olur.
Fransız Mutfağı hakkında bilgi sahibi olur.
İtalya Mutfağı hakkında bilgi sahibi olur.
Avrupa mutfağı hakkında bilgi sahip olur.
Rus, Çin, Japon, Latin Amerika mutfakları hakkında bilgi sahip olur.
Dünya mutfaklarında yeni trendler konusunda donanıma sahip olur.
Yabancı şeflerin yemek stilistliği hakkında bilgi sahibi olur.
Öğretim Yöntemleri:
Ölçme Yöntemleri:

Ders Akışı

Sıra Konular Ön Hazırlık
1 Dünya Mutfağının Genel Özelliklerinin Ve Farklılıkların Değerlendirilmesi
2 Fransız Mutfağı Fransız Mutfağı Yemekleri Uygulamaları
3 Fransız Mutfağı Fransız Mutfağı Yemekleri Uygulamaları
4 İtalyan Mutfağı İtalyan Mutfağı Yemekleri Uygulamaları
5 Diğer Avrupa Ülkeleri Mutfağı Avrupa Mutfağı Uygulamaları
6 Rus Mutfağı Rus Mutfağı Yemekleri Uygulamaları
7 Orta Doğu Mutfağı Orta Doğu Mutfağı Uygulamaları
8 ARA SINAV
9 Hint Mutfağı Hint Mutfağı Uygulamaları
10 Çin Mutfağı Çin Mutfağı Uygulamaları
11 Japon Mutfağı Japon Mutfağı Uygulamaları
12 Latin Amerika Mutfağı Latin Amerika Mutfağı Uygulamaları
13 Diğer Ülke Mutfaklarına ait Yemeklerin Uygulanması Diğer Ülke Mutfakları Uygulamaları
14 Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler ) Yeni Yemek Akımlarının Uygulaması
15 Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler ) Yeni Yemek Akımlarının Uygulaması
Kaynak
- Mina HOLLAND, Yemek Atlası - Dünya Mutfağı uygulaması II, Anadolu Üniversitesi - Practical Professional Cookery, R.j Kaufmann - İtalyan Aşkı ,Binnur AKHUN ÖNEN - Sarah AINLEY, Dünya Mutfağı, İş Bankası Kültür Yayınları

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
No Program Yeterliliği Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5

Değerlendirme Sistemi

Katkı Düzeyi Mutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı   40
Genel Sınavın Başarıya Oranı   60
Toplam   100

Dersin Detaylı Bilgileri

Ders Tanımı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
DÜNYA MUTFAKLARI - Bahar Dönemi 1+4 5 7
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Ön Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler Öğr.Gör. Cemile BÜYÜKYILDIRIM
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Dünya mutfaklarının özelliklerini kavrama, dünya mutfaklarından yemekler hazırlayabilme, yeni mutfak akımları ile ilgili bilgilere sahip olma akınlara uygun yemekler hazırlama
Dersin İçeriği Bu ders; Dünya Mutfağının Genel Özelliklerinin Ve Farklılıkların Değerlendirilmesi,Fransız Mutfağı,Fransız Mutfağı,İtalyan Mutfağı,Diğer Avrupa Ülkeleri Mutfağı,Rus Mutfağı,Orta Doğu Mutfağı ,ARA SINAV,Hint Mutfağı ,Çin Mutfağı,Japon Mutfağı ,Latin Amerika Mutfağı , Diğer Ülke Mutfaklarına ait Yemeklerin Uygulanması ,Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler ),Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler ); konularını içermektedir.
Ders Öğrenme Kazanımları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
Dünyadaki mutfak kültürleri hakkında donanıma sahip olur.
Fransız Mutfağı hakkında bilgi sahibi olur.
İtalya Mutfağı hakkında bilgi sahibi olur.
Avrupa mutfağı hakkında bilgi sahip olur.
Rus, Çin, Japon, Latin Amerika mutfakları hakkında bilgi sahip olur.
Dünya mutfaklarında yeni trendler konusunda donanıma sahip olur.
Yabancı şeflerin yemek stilistliği hakkında bilgi sahibi olur.
Öğretim Yöntemleri:
Ölçme Yöntemleri:

Ders Akışı

Sıra Konular Ön Hazırlık
1 Dünya Mutfağının Genel Özelliklerinin Ve Farklılıkların Değerlendirilmesi
2 Fransız Mutfağı Fransız Mutfağı Yemekleri Uygulamaları
3 Fransız Mutfağı Fransız Mutfağı Yemekleri Uygulamaları
4 İtalyan Mutfağı İtalyan Mutfağı Yemekleri Uygulamaları
5 Diğer Avrupa Ülkeleri Mutfağı Avrupa Mutfağı Uygulamaları
6 Rus Mutfağı Rus Mutfağı Yemekleri Uygulamaları
7 Orta Doğu Mutfağı Orta Doğu Mutfağı Uygulamaları
8 ARA SINAV
9 Hint Mutfağı Hint Mutfağı Uygulamaları
10 Çin Mutfağı Çin Mutfağı Uygulamaları
11 Japon Mutfağı Japon Mutfağı Uygulamaları
12 Latin Amerika Mutfağı Latin Amerika Mutfağı Uygulamaları
13 Diğer Ülke Mutfaklarına ait Yemeklerin Uygulanması Diğer Ülke Mutfakları Uygulamaları
14 Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler ) Yeni Yemek Akımlarının Uygulaması
15 Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler ) Yeni Yemek Akımlarının Uygulaması
Kaynak
- Mina HOLLAND, Yemek Atlası - Dünya Mutfağı uygulaması II, Anadolu Üniversitesi - Practical Professional Cookery, R.j Kaufmann - İtalyan Aşkı ,Binnur AKHUN ÖNEN - Sarah AINLEY, Dünya Mutfağı, İş Bankası Kültür Yayınları

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
No Program Yeterliliği Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5

Değerlendirme Sistemi

Katkı Düzeyi Mutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı   40
Genel Sınavın Başarıya Oranı   60
Toplam   100

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu