Ana içeriğe atla

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
DÜNYA MUTFAKLARI-Bahar Dönemi1+457
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiÖn Lisans
Dersin TürüZorunlu
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıDünya mutfaklarının özelliklerini kavrama, dünya mutfaklarından yemekler hazırlayabilme, yeni mutfak akımları ile ilgili bilgilere sahip olma akınlara uygun yemekler hazırlama
Dersin İçeriğiBu ders; Dünya Mutfağının Genel Özelliklerinin Ve Farklılıkların Değerlendirilmesi,Fransız Mutfağı,Fransız Mutfağı,İtalyan Mutfağı,Diğer Avrupa Ülkeleri Mutfağı,Rus Mutfağı,Orta Doğu Mutfağı ,ARA SINAV,Hint Mutfağı ,Çin Mutfağı,Japon Mutfağı ,Latin Amerika Mutfağı , Diğer Ülke Mutfaklarına ait Yemeklerin Uygulanması ,Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler ),Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler ); konularını içermektedir.
Ders Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
Dünyadaki mutfak kültürleri hakkında donanıma sahip olur.
Fransız Mutfağı hakkında bilgi sahibi olur.
İtalya Mutfağı hakkında bilgi sahibi olur.
Avrupa mutfağı hakkında bilgi sahip olur.
Rus, Çin, Japon, Latin Amerika mutfakları hakkında bilgi sahip olur.
Dünya mutfaklarında yeni trendler konusunda donanıma sahip olur.
Yabancı şeflerin yemek stilistliği hakkında bilgi sahibi olur.
Öğretim Yöntemleri:
Ölçme Yöntemleri:

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1Dünya Mutfağının Genel Özelliklerinin Ve Farklılıkların Değerlendirilmesi
2Fransız MutfağıFransız Mutfağı Yemekleri Uygulamaları
3Fransız MutfağıFransız Mutfağı Yemekleri Uygulamaları
4İtalyan Mutfağıİtalyan Mutfağı Yemekleri Uygulamaları
5Diğer Avrupa Ülkeleri MutfağıAvrupa Mutfağı Uygulamaları
6Rus MutfağıRus Mutfağı Yemekleri Uygulamaları
7Orta Doğu Mutfağı Orta Doğu Mutfağı Uygulamaları
8ARA SINAV
9Hint Mutfağı Hint Mutfağı Uygulamaları
10Çin MutfağıÇin Mutfağı Uygulamaları
11Japon Mutfağı Japon Mutfağı Uygulamaları
12Latin Amerika Mutfağı Latin Amerika Mutfağı Uygulamaları
13 Diğer Ülke Mutfaklarına ait Yemeklerin Uygulanması Diğer Ülke Mutfakları Uygulamaları
14Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler )Yeni Yemek Akımlarının Uygulaması
15Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler )Yeni Yemek Akımlarının Uygulaması
Kaynak
- Mina HOLLAND, Yemek Atlası - Dünya Mutfağı uygulaması II, Anadolu Üniversitesi - Practical Professional Cookery, R.j Kaufmann - İtalyan Aşkı ,Binnur AKHUN ÖNEN - Sarah AINLEY, Dünya Mutfağı, İş Bankası Kültür Yayınları

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345

Değerlendirme Sistemi

Dersin Detaylı Bilgileri

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
DÜNYA MUTFAKLARI-Bahar Dönemi1+457
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiÖn Lisans
Dersin TürüZorunlu
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıDünya mutfaklarının özelliklerini kavrama, dünya mutfaklarından yemekler hazırlayabilme, yeni mutfak akımları ile ilgili bilgilere sahip olma akınlara uygun yemekler hazırlama
Dersin İçeriğiBu ders; Dünya Mutfağının Genel Özelliklerinin Ve Farklılıkların Değerlendirilmesi,Fransız Mutfağı,Fransız Mutfağı,İtalyan Mutfağı,Diğer Avrupa Ülkeleri Mutfağı,Rus Mutfağı,Orta Doğu Mutfağı ,ARA SINAV,Hint Mutfağı ,Çin Mutfağı,Japon Mutfağı ,Latin Amerika Mutfağı , Diğer Ülke Mutfaklarına ait Yemeklerin Uygulanması ,Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler ),Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler ); konularını içermektedir.
Ders Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
Dünyadaki mutfak kültürleri hakkında donanıma sahip olur.
Fransız Mutfağı hakkında bilgi sahibi olur.
İtalya Mutfağı hakkında bilgi sahibi olur.
Avrupa mutfağı hakkında bilgi sahip olur.
Rus, Çin, Japon, Latin Amerika mutfakları hakkında bilgi sahip olur.
Dünya mutfaklarında yeni trendler konusunda donanıma sahip olur.
Yabancı şeflerin yemek stilistliği hakkında bilgi sahibi olur.
Öğretim Yöntemleri:
Ölçme Yöntemleri:

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1Dünya Mutfağının Genel Özelliklerinin Ve Farklılıkların Değerlendirilmesi
2Fransız MutfağıFransız Mutfağı Yemekleri Uygulamaları
3Fransız MutfağıFransız Mutfağı Yemekleri Uygulamaları
4İtalyan Mutfağıİtalyan Mutfağı Yemekleri Uygulamaları
5Diğer Avrupa Ülkeleri MutfağıAvrupa Mutfağı Uygulamaları
6Rus MutfağıRus Mutfağı Yemekleri Uygulamaları
7Orta Doğu Mutfağı Orta Doğu Mutfağı Uygulamaları
8ARA SINAV
9Hint Mutfağı Hint Mutfağı Uygulamaları
10Çin MutfağıÇin Mutfağı Uygulamaları
11Japon Mutfağı Japon Mutfağı Uygulamaları
12Latin Amerika Mutfağı Latin Amerika Mutfağı Uygulamaları
13 Diğer Ülke Mutfaklarına ait Yemeklerin Uygulanması Diğer Ülke Mutfakları Uygulamaları
14Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler )Yeni Yemek Akımlarının Uygulaması
15Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler )Yeni Yemek Akımlarının Uygulaması
Kaynak
- Mina HOLLAND, Yemek Atlası - Dünya Mutfağı uygulaması II, Anadolu Üniversitesi - Practical Professional Cookery, R.j Kaufmann - İtalyan Aşkı ,Binnur AKHUN ÖNEN - Sarah AINLEY, Dünya Mutfağı, İş Bankası Kültür Yayınları

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345

Değerlendirme Sistemi

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu