Ders Tanımı
Ders | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
DÜNYA MUTFAKLARI | - | Bahar Dönemi | 1+4 | 5 | 7 |
Ders Programı |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersin Koordinatörü | |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Dünya mutfaklarının özelliklerini kavrama, dünya mutfaklarından yemekler hazırlayabilme, yeni mutfak akımları ile ilgili bilgilere sahip olma akınlara uygun yemekler hazırlama |
Dersin İçeriği | Bu ders; Dünya Mutfağının Genel Özelliklerinin Ve Farklılıkların Değerlendirilmesi,Fransız Mutfağı,Fransız Mutfağı,İtalyan Mutfağı,Diğer Avrupa Ülkeleri Mutfağı,Rus Mutfağı,Orta Doğu Mutfağı ,ARA SINAV,Hint Mutfağı ,Çin Mutfağı,Japon Mutfağı ,Latin Amerika Mutfağı , Diğer Ülke Mutfaklarına ait Yemeklerin Uygulanması ,Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler ),Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler ); konularını içermektedir. |
Ders Öğrenme Kazanımları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
Dünyadaki mutfak kültürleri hakkında donanıma sahip olur. | ||
Fransız Mutfağı hakkında bilgi sahibi olur. | ||
İtalya Mutfağı hakkında bilgi sahibi olur. | ||
Avrupa mutfağı hakkında bilgi sahip olur. | ||
Rus, Çin, Japon, Latin Amerika mutfakları hakkında bilgi sahip olur. | ||
Dünya mutfaklarında yeni trendler konusunda donanıma sahip olur. | ||
Yabancı şeflerin yemek stilistliği hakkında bilgi sahibi olur. |
Öğretim Yöntemleri: | |
Ölçme Yöntemleri: |
Ders Akışı
Sıra | Konular | Ön Hazırlık |
1 | Dünya Mutfağının Genel Özelliklerinin Ve Farklılıkların Değerlendirilmesi | |
2 | Fransız Mutfağı | Fransız Mutfağı Yemekleri Uygulamaları |
3 | Fransız Mutfağı | Fransız Mutfağı Yemekleri Uygulamaları |
4 | İtalyan Mutfağı | İtalyan Mutfağı Yemekleri Uygulamaları |
5 | Diğer Avrupa Ülkeleri Mutfağı | Avrupa Mutfağı Uygulamaları |
6 | Rus Mutfağı | Rus Mutfağı Yemekleri Uygulamaları |
7 | Orta Doğu Mutfağı | Orta Doğu Mutfağı Uygulamaları |
8 | ARA SINAV | |
9 | Hint Mutfağı | Hint Mutfağı Uygulamaları |
10 | Çin Mutfağı | Çin Mutfağı Uygulamaları |
11 | Japon Mutfağı | Japon Mutfağı Uygulamaları |
12 | Latin Amerika Mutfağı | Latin Amerika Mutfağı Uygulamaları |
13 | Diğer Ülke Mutfaklarına ait Yemeklerin Uygulanması | Diğer Ülke Mutfakları Uygulamaları |
14 | Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler ) | Yeni Yemek Akımlarının Uygulaması |
15 | Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler ) | Yeni Yemek Akımlarının Uygulaması |
Kaynak |
- Mina HOLLAND, Yemek Atlası - Dünya Mutfağı uygulaması II, Anadolu Üniversitesi - Practical Professional Cookery, R.j Kaufmann - İtalyan Aşkı ,Binnur AKHUN ÖNEN - Sarah AINLEY, Dünya Mutfağı, İş Bankası Kültür Yayınları |
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı | |||||||
No | Program Yeterliliği | Katkı Düzeyi | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Değerlendirme Sistemi
Dersin Detaylı Bilgileri
Ders Tanımı
Ders | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
DÜNYA MUTFAKLARI | - | Bahar Dönemi | 1+4 | 5 | 7 |
Ders Programı |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersin Koordinatörü | |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Dünya mutfaklarının özelliklerini kavrama, dünya mutfaklarından yemekler hazırlayabilme, yeni mutfak akımları ile ilgili bilgilere sahip olma akınlara uygun yemekler hazırlama |
Dersin İçeriği | Bu ders; Dünya Mutfağının Genel Özelliklerinin Ve Farklılıkların Değerlendirilmesi,Fransız Mutfağı,Fransız Mutfağı,İtalyan Mutfağı,Diğer Avrupa Ülkeleri Mutfağı,Rus Mutfağı,Orta Doğu Mutfağı ,ARA SINAV,Hint Mutfağı ,Çin Mutfağı,Japon Mutfağı ,Latin Amerika Mutfağı , Diğer Ülke Mutfaklarına ait Yemeklerin Uygulanması ,Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler ),Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler ); konularını içermektedir. |
Ders Öğrenme Kazanımları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
Dünyadaki mutfak kültürleri hakkında donanıma sahip olur. | ||
Fransız Mutfağı hakkında bilgi sahibi olur. | ||
İtalya Mutfağı hakkında bilgi sahibi olur. | ||
Avrupa mutfağı hakkında bilgi sahip olur. | ||
Rus, Çin, Japon, Latin Amerika mutfakları hakkında bilgi sahip olur. | ||
Dünya mutfaklarında yeni trendler konusunda donanıma sahip olur. | ||
Yabancı şeflerin yemek stilistliği hakkında bilgi sahibi olur. |
Öğretim Yöntemleri: | |
Ölçme Yöntemleri: |
Ders Akışı
Sıra | Konular | Ön Hazırlık |
1 | Dünya Mutfağının Genel Özelliklerinin Ve Farklılıkların Değerlendirilmesi | |
2 | Fransız Mutfağı | Fransız Mutfağı Yemekleri Uygulamaları |
3 | Fransız Mutfağı | Fransız Mutfağı Yemekleri Uygulamaları |
4 | İtalyan Mutfağı | İtalyan Mutfağı Yemekleri Uygulamaları |
5 | Diğer Avrupa Ülkeleri Mutfağı | Avrupa Mutfağı Uygulamaları |
6 | Rus Mutfağı | Rus Mutfağı Yemekleri Uygulamaları |
7 | Orta Doğu Mutfağı | Orta Doğu Mutfağı Uygulamaları |
8 | ARA SINAV | |
9 | Hint Mutfağı | Hint Mutfağı Uygulamaları |
10 | Çin Mutfağı | Çin Mutfağı Uygulamaları |
11 | Japon Mutfağı | Japon Mutfağı Uygulamaları |
12 | Latin Amerika Mutfağı | Latin Amerika Mutfağı Uygulamaları |
13 | Diğer Ülke Mutfaklarına ait Yemeklerin Uygulanması | Diğer Ülke Mutfakları Uygulamaları |
14 | Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler ) | Yeni Yemek Akımlarının Uygulaması |
15 | Dünyada yeni yemek akımları (Pesketaryen, vejeteryan, pollotaryenler ) | Yeni Yemek Akımlarının Uygulaması |
Kaynak |
- Mina HOLLAND, Yemek Atlası - Dünya Mutfağı uygulaması II, Anadolu Üniversitesi - Practical Professional Cookery, R.j Kaufmann - İtalyan Aşkı ,Binnur AKHUN ÖNEN - Sarah AINLEY, Dünya Mutfağı, İş Bankası Kültür Yayınları |
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı | |||||||
No | Program Yeterliliği | Katkı Düzeyi | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |