Ana içeriğe atla

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
MESLEKİ YABANCI DİL-Bahar Dönemi2+023
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Diliİngilizce
Dersin SeviyesiÖn Lisans
Dersin TürüZorunlu
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıMutfakla ilgili İngilizce terimleri bilme ve gerektiğinde kullanma, yemek hazırlama ve pişirme ile ilgili fiilleri bilme ve derslerde incelenmiş İngilizce yemek tariflerini yapabilme; sebze ve meyvelerle hazırlanan salataların, çorbaların ve kahvaltı çeşitlerinin tarifini anlama; içecek hazırlama, tariflerini anlama ve yapabilme.
Dersin İçeriğiBu ders; Ders hakkında öğrencilere bilgi verme ve onların bu alandaki ihtiyaçlarını belirleme,Mutfaktaki görev dağılımları,Mutfaktaki araç gereçler,Yiyecek hazırlama ile ilgili fiiller ve kullanımları,Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleri,Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleri,Meyveler ve meyvelerle hazırlanan yiyecek tarifleri,Ara Sınav,İçecek hazırlama ve içecek isimleri,Çorba çeşitleri,Türk Mutfağı Yemekleri,Kahvaltı çeşitleri,Kahvaltı çeşitleri,Şikâyetlerle ilgilenme,Şikâyetlerle ilgilenme; konularını içermektedir.
Ders Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
Farklı ülke mutfaklarını tanımak ve bilgi sahibi olmak
Mutfak ile ilgili bölümler ve iş akışlarını tanımak
Yiyecek ve içecek çeşitleri hakkında nitelikli bilgiye sahip olmak
Müşteri memnuniyetini ve şikâyetlerini yönetebilmek
Mesleki anlamda İngilizce terminolojiye hâkim olmak
Öğretim Yöntemleri:
Ölçme Yöntemleri:

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1Ders hakkında öğrencilere bilgi verme ve onların bu alandaki ihtiyaçlarını belirleme
2Mutfaktaki görev dağılımları
3Mutfaktaki araç gereçler
4Yiyecek hazırlama ile ilgili fiiller ve kullanımları
5Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleriUygulama
6Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleriUygulama
7Meyveler ve meyvelerle hazırlanan yiyecek tarifleriUygulama
8Ara Sınav
9İçecek hazırlama ve içecek isimleriUygulama
10Çorba çeşitleriÇorba Standart Reçete Hazırlama Uygulamaları
11Türk Mutfağı YemekleriTürk Mutfağı Yemekleri Standart Reçete Hazırlama Uygulamaları
12Kahvaltı çeşitleriKahvaltı çeşitleri Standart Reçete Hazırlama Uygulamaları
13Kahvaltı çeşitleriKahvaltı Terimleri
14Şikâyetlerle ilgilenmeŞikâyetleri Çözme Uygulamaları
15Şikâyetlerle ilgilenmeŞikâyetleri Çözme Uygulamaları
Kaynak
- Kid Chef: The Foodie Kids Cookbook: Healthy Recipes and Culinary Skills for the New Cook in the Kitchen. - The America's Test Kitchen Cooking School Cookbook: Everything You Need to Know to Become a Great Cook - The Fresh and Healthy Instant Pot Cookbook: 75 Easy Recipes for Light Meals to Make in Your Electric Pressure Cooker - Kitchen Basics. - Ders Notları

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345

Değerlendirme Sistemi

Dersin Detaylı Bilgileri

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
MESLEKİ YABANCI DİL-Bahar Dönemi2+023
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Diliİngilizce
Dersin SeviyesiÖn Lisans
Dersin TürüZorunlu
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıMutfakla ilgili İngilizce terimleri bilme ve gerektiğinde kullanma, yemek hazırlama ve pişirme ile ilgili fiilleri bilme ve derslerde incelenmiş İngilizce yemek tariflerini yapabilme; sebze ve meyvelerle hazırlanan salataların, çorbaların ve kahvaltı çeşitlerinin tarifini anlama; içecek hazırlama, tariflerini anlama ve yapabilme.
Dersin İçeriğiBu ders; Ders hakkında öğrencilere bilgi verme ve onların bu alandaki ihtiyaçlarını belirleme,Mutfaktaki görev dağılımları,Mutfaktaki araç gereçler,Yiyecek hazırlama ile ilgili fiiller ve kullanımları,Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleri,Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleri,Meyveler ve meyvelerle hazırlanan yiyecek tarifleri,Ara Sınav,İçecek hazırlama ve içecek isimleri,Çorba çeşitleri,Türk Mutfağı Yemekleri,Kahvaltı çeşitleri,Kahvaltı çeşitleri,Şikâyetlerle ilgilenme,Şikâyetlerle ilgilenme; konularını içermektedir.
Ders Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
Farklı ülke mutfaklarını tanımak ve bilgi sahibi olmak
Mutfak ile ilgili bölümler ve iş akışlarını tanımak
Yiyecek ve içecek çeşitleri hakkında nitelikli bilgiye sahip olmak
Müşteri memnuniyetini ve şikâyetlerini yönetebilmek
Mesleki anlamda İngilizce terminolojiye hâkim olmak
Öğretim Yöntemleri:
Ölçme Yöntemleri:

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1Ders hakkında öğrencilere bilgi verme ve onların bu alandaki ihtiyaçlarını belirleme
2Mutfaktaki görev dağılımları
3Mutfaktaki araç gereçler
4Yiyecek hazırlama ile ilgili fiiller ve kullanımları
5Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleriUygulama
6Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleriUygulama
7Meyveler ve meyvelerle hazırlanan yiyecek tarifleriUygulama
8Ara Sınav
9İçecek hazırlama ve içecek isimleriUygulama
10Çorba çeşitleriÇorba Standart Reçete Hazırlama Uygulamaları
11Türk Mutfağı YemekleriTürk Mutfağı Yemekleri Standart Reçete Hazırlama Uygulamaları
12Kahvaltı çeşitleriKahvaltı çeşitleri Standart Reçete Hazırlama Uygulamaları
13Kahvaltı çeşitleriKahvaltı Terimleri
14Şikâyetlerle ilgilenmeŞikâyetleri Çözme Uygulamaları
15Şikâyetlerle ilgilenmeŞikâyetleri Çözme Uygulamaları
Kaynak
- Kid Chef: The Foodie Kids Cookbook: Healthy Recipes and Culinary Skills for the New Cook in the Kitchen. - The America's Test Kitchen Cooking School Cookbook: Everything You Need to Know to Become a Great Cook - The Fresh and Healthy Instant Pot Cookbook: 75 Easy Recipes for Light Meals to Make in Your Electric Pressure Cooker - Kitchen Basics. - Ders Notları

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345

Değerlendirme Sistemi

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu