Ana içeriğe atla

Ders Tanımı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
MESLEKİ YABANCI DİL - Bahar Dönemi 2+0 2 3
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili İngilizce
Dersin Seviyesi Ön Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler Öğr.Gör. Meral YILDIRIM
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Mutfakla ilgili İngilizce terimleri bilme ve gerektiğinde kullanma, yemek hazırlama ve pişirme ile ilgili fiilleri bilme ve derslerde incelenmiş İngilizce yemek tariflerini yapabilme; sebze ve meyvelerle hazırlanan salataların, çorbaların ve kahvaltı çeşitlerinin tarifini anlama; içecek hazırlama, tariflerini anlama ve yapabilme.
Dersin İçeriği Bu ders; Ders hakkında öğrencilere bilgi verme ve onların bu alandaki ihtiyaçlarını belirleme,Mutfaktaki görev dağılımları,Mutfaktaki araç gereçler,Yiyecek hazırlama ile ilgili fiiller ve kullanımları,Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleri,Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleri,Meyveler ve meyvelerle hazırlanan yiyecek tarifleri,Ara Sınav,İçecek hazırlama ve içecek isimleri,Çorba çeşitleri,Türk Mutfağı Yemekleri,Kahvaltı çeşitleri,Kahvaltı çeşitleri,Şikâyetlerle ilgilenme,Şikâyetlerle ilgilenme; konularını içermektedir.
Ders Öğrenme Kazanımları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
Farklı ülke mutfaklarını tanımak ve bilgi sahibi olmak
Mutfak ile ilgili bölümler ve iş akışlarını tanımak
Yiyecek ve içecek çeşitleri hakkında nitelikli bilgiye sahip olmak
Müşteri memnuniyetini ve şikâyetlerini yönetebilmek
Mesleki anlamda İngilizce terminolojiye hâkim olmak
Öğretim Yöntemleri:
Ölçme Yöntemleri:

Ders Akışı

Sıra Konular Ön Hazırlık
1 Ders hakkında öğrencilere bilgi verme ve onların bu alandaki ihtiyaçlarını belirleme
2 Mutfaktaki görev dağılımları
3 Mutfaktaki araç gereçler
4 Yiyecek hazırlama ile ilgili fiiller ve kullanımları
5 Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleri Uygulama
6 Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleri Uygulama
7 Meyveler ve meyvelerle hazırlanan yiyecek tarifleri Uygulama
8 Ara Sınav
9 İçecek hazırlama ve içecek isimleri Uygulama
10 Çorba çeşitleri Çorba Standart Reçete Hazırlama Uygulamaları
11 Türk Mutfağı Yemekleri Türk Mutfağı Yemekleri Standart Reçete Hazırlama Uygulamaları
12 Kahvaltı çeşitleri Kahvaltı çeşitleri Standart Reçete Hazırlama Uygulamaları
13 Kahvaltı çeşitleri Kahvaltı Terimleri
14 Şikâyetlerle ilgilenme Şikâyetleri Çözme Uygulamaları
15 Şikâyetlerle ilgilenme Şikâyetleri Çözme Uygulamaları
Kaynak
- Kid Chef: The Foodie Kids Cookbook: Healthy Recipes and Culinary Skills for the New Cook in the Kitchen. - The America's Test Kitchen Cooking School Cookbook: Everything You Need to Know to Become a Great Cook - The Fresh and Healthy Instant Pot Cookbook: 75 Easy Recipes for Light Meals to Make in Your Electric Pressure Cooker - Kitchen Basics. - Ders Notları

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
No Program Yeterliliği Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5

Değerlendirme Sistemi

Katkı Düzeyi Mutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı   40
Genel Sınavın Başarıya Oranı   60
Toplam   100

Dersin Detaylı Bilgileri

Ders Tanımı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
MESLEKİ YABANCI DİL - Bahar Dönemi 2+0 2 3
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili İngilizce
Dersin Seviyesi Ön Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler Öğr.Gör. Meral YILDIRIM
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Mutfakla ilgili İngilizce terimleri bilme ve gerektiğinde kullanma, yemek hazırlama ve pişirme ile ilgili fiilleri bilme ve derslerde incelenmiş İngilizce yemek tariflerini yapabilme; sebze ve meyvelerle hazırlanan salataların, çorbaların ve kahvaltı çeşitlerinin tarifini anlama; içecek hazırlama, tariflerini anlama ve yapabilme.
Dersin İçeriği Bu ders; Ders hakkında öğrencilere bilgi verme ve onların bu alandaki ihtiyaçlarını belirleme,Mutfaktaki görev dağılımları,Mutfaktaki araç gereçler,Yiyecek hazırlama ile ilgili fiiller ve kullanımları,Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleri,Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleri,Meyveler ve meyvelerle hazırlanan yiyecek tarifleri,Ara Sınav,İçecek hazırlama ve içecek isimleri,Çorba çeşitleri,Türk Mutfağı Yemekleri,Kahvaltı çeşitleri,Kahvaltı çeşitleri,Şikâyetlerle ilgilenme,Şikâyetlerle ilgilenme; konularını içermektedir.
Ders Öğrenme Kazanımları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
Farklı ülke mutfaklarını tanımak ve bilgi sahibi olmak
Mutfak ile ilgili bölümler ve iş akışlarını tanımak
Yiyecek ve içecek çeşitleri hakkında nitelikli bilgiye sahip olmak
Müşteri memnuniyetini ve şikâyetlerini yönetebilmek
Mesleki anlamda İngilizce terminolojiye hâkim olmak
Öğretim Yöntemleri:
Ölçme Yöntemleri:

Ders Akışı

Sıra Konular Ön Hazırlık
1 Ders hakkında öğrencilere bilgi verme ve onların bu alandaki ihtiyaçlarını belirleme
2 Mutfaktaki görev dağılımları
3 Mutfaktaki araç gereçler
4 Yiyecek hazırlama ile ilgili fiiller ve kullanımları
5 Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleri Uygulama
6 Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleri Uygulama
7 Meyveler ve meyvelerle hazırlanan yiyecek tarifleri Uygulama
8 Ara Sınav
9 İçecek hazırlama ve içecek isimleri Uygulama
10 Çorba çeşitleri Çorba Standart Reçete Hazırlama Uygulamaları
11 Türk Mutfağı Yemekleri Türk Mutfağı Yemekleri Standart Reçete Hazırlama Uygulamaları
12 Kahvaltı çeşitleri Kahvaltı çeşitleri Standart Reçete Hazırlama Uygulamaları
13 Kahvaltı çeşitleri Kahvaltı Terimleri
14 Şikâyetlerle ilgilenme Şikâyetleri Çözme Uygulamaları
15 Şikâyetlerle ilgilenme Şikâyetleri Çözme Uygulamaları
Kaynak
- Kid Chef: The Foodie Kids Cookbook: Healthy Recipes and Culinary Skills for the New Cook in the Kitchen. - The America's Test Kitchen Cooking School Cookbook: Everything You Need to Know to Become a Great Cook - The Fresh and Healthy Instant Pot Cookbook: 75 Easy Recipes for Light Meals to Make in Your Electric Pressure Cooker - Kitchen Basics. - Ders Notları

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
No Program Yeterliliği Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5

Değerlendirme Sistemi

Katkı Düzeyi Mutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı   40
Genel Sınavın Başarıya Oranı   60
Toplam   100

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu