Ders Tanımı
Ders | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MESLEKİ YABANCI DİL | - | Bahar Dönemi | 2+0 | 2 | 3 |
Ders Programı |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler |
Dersin Dili | İngilizce |
Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersin Koordinatörü | |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Mutfakla ilgili İngilizce terimleri bilme ve gerektiğinde kullanma, yemek hazırlama ve pişirme ile ilgili fiilleri bilme ve derslerde incelenmiş İngilizce yemek tariflerini yapabilme; sebze ve meyvelerle hazırlanan salataların, çorbaların ve kahvaltı çeşitlerinin tarifini anlama; içecek hazırlama, tariflerini anlama ve yapabilme. |
Dersin İçeriği | Bu ders; Ders hakkında öğrencilere bilgi verme ve onların bu alandaki ihtiyaçlarını belirleme,Mutfaktaki görev dağılımları,Mutfaktaki araç gereçler,Yiyecek hazırlama ile ilgili fiiller ve kullanımları,Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleri,Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleri,Meyveler ve meyvelerle hazırlanan yiyecek tarifleri,Ara Sınav,İçecek hazırlama ve içecek isimleri,Çorba çeşitleri,Türk Mutfağı Yemekleri,Kahvaltı çeşitleri,Kahvaltı çeşitleri,Şikâyetlerle ilgilenme,Şikâyetlerle ilgilenme; konularını içermektedir. |
Ders Öğrenme Kazanımları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
Farklı ülke mutfaklarını tanımak ve bilgi sahibi olmak | ||
Mutfak ile ilgili bölümler ve iş akışlarını tanımak | ||
Yiyecek ve içecek çeşitleri hakkında nitelikli bilgiye sahip olmak | ||
Müşteri memnuniyetini ve şikâyetlerini yönetebilmek | ||
Mesleki anlamda İngilizce terminolojiye hâkim olmak |
Öğretim Yöntemleri: | |
Ölçme Yöntemleri: |
Ders Akışı
Sıra | Konular | Ön Hazırlık |
1 | Ders hakkında öğrencilere bilgi verme ve onların bu alandaki ihtiyaçlarını belirleme | |
2 | Mutfaktaki görev dağılımları | |
3 | Mutfaktaki araç gereçler | |
4 | Yiyecek hazırlama ile ilgili fiiller ve kullanımları | |
5 | Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleri | Uygulama |
6 | Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleri | Uygulama |
7 | Meyveler ve meyvelerle hazırlanan yiyecek tarifleri | Uygulama |
8 | Ara Sınav | |
9 | İçecek hazırlama ve içecek isimleri | Uygulama |
10 | Çorba çeşitleri | Çorba Standart Reçete Hazırlama Uygulamaları |
11 | Türk Mutfağı Yemekleri | Türk Mutfağı Yemekleri Standart Reçete Hazırlama Uygulamaları |
12 | Kahvaltı çeşitleri | Kahvaltı çeşitleri Standart Reçete Hazırlama Uygulamaları |
13 | Kahvaltı çeşitleri | Kahvaltı Terimleri |
14 | Şikâyetlerle ilgilenme | Şikâyetleri Çözme Uygulamaları |
15 | Şikâyetlerle ilgilenme | Şikâyetleri Çözme Uygulamaları |
Kaynak |
- Kid Chef: The Foodie Kids Cookbook: Healthy Recipes and Culinary Skills for the New Cook in the Kitchen. - The America's Test Kitchen Cooking School Cookbook: Everything You Need to Know to Become a Great Cook - The Fresh and Healthy Instant Pot Cookbook: 75 Easy Recipes for Light Meals to Make in Your Electric Pressure Cooker - Kitchen Basics. - Ders Notları |
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı | |||||||
No | Program Yeterliliği | Katkı Düzeyi | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Değerlendirme Sistemi
Dersin Detaylı Bilgileri
Ders Tanımı
Ders | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MESLEKİ YABANCI DİL | - | Bahar Dönemi | 2+0 | 2 | 3 |
Ders Programı |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler |
Dersin Dili | İngilizce |
Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersin Koordinatörü | |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Mutfakla ilgili İngilizce terimleri bilme ve gerektiğinde kullanma, yemek hazırlama ve pişirme ile ilgili fiilleri bilme ve derslerde incelenmiş İngilizce yemek tariflerini yapabilme; sebze ve meyvelerle hazırlanan salataların, çorbaların ve kahvaltı çeşitlerinin tarifini anlama; içecek hazırlama, tariflerini anlama ve yapabilme. |
Dersin İçeriği | Bu ders; Ders hakkında öğrencilere bilgi verme ve onların bu alandaki ihtiyaçlarını belirleme,Mutfaktaki görev dağılımları,Mutfaktaki araç gereçler,Yiyecek hazırlama ile ilgili fiiller ve kullanımları,Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleri,Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleri,Meyveler ve meyvelerle hazırlanan yiyecek tarifleri,Ara Sınav,İçecek hazırlama ve içecek isimleri,Çorba çeşitleri,Türk Mutfağı Yemekleri,Kahvaltı çeşitleri,Kahvaltı çeşitleri,Şikâyetlerle ilgilenme,Şikâyetlerle ilgilenme; konularını içermektedir. |
Ders Öğrenme Kazanımları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
Farklı ülke mutfaklarını tanımak ve bilgi sahibi olmak | ||
Mutfak ile ilgili bölümler ve iş akışlarını tanımak | ||
Yiyecek ve içecek çeşitleri hakkında nitelikli bilgiye sahip olmak | ||
Müşteri memnuniyetini ve şikâyetlerini yönetebilmek | ||
Mesleki anlamda İngilizce terminolojiye hâkim olmak |
Öğretim Yöntemleri: | |
Ölçme Yöntemleri: |
Ders Akışı
Sıra | Konular | Ön Hazırlık |
1 | Ders hakkında öğrencilere bilgi verme ve onların bu alandaki ihtiyaçlarını belirleme | |
2 | Mutfaktaki görev dağılımları | |
3 | Mutfaktaki araç gereçler | |
4 | Yiyecek hazırlama ile ilgili fiiller ve kullanımları | |
5 | Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleri | Uygulama |
6 | Sebze isimleri ve bu sebzelerle hazırlanan salata tarifleri | Uygulama |
7 | Meyveler ve meyvelerle hazırlanan yiyecek tarifleri | Uygulama |
8 | Ara Sınav | |
9 | İçecek hazırlama ve içecek isimleri | Uygulama |
10 | Çorba çeşitleri | Çorba Standart Reçete Hazırlama Uygulamaları |
11 | Türk Mutfağı Yemekleri | Türk Mutfağı Yemekleri Standart Reçete Hazırlama Uygulamaları |
12 | Kahvaltı çeşitleri | Kahvaltı çeşitleri Standart Reçete Hazırlama Uygulamaları |
13 | Kahvaltı çeşitleri | Kahvaltı Terimleri |
14 | Şikâyetlerle ilgilenme | Şikâyetleri Çözme Uygulamaları |
15 | Şikâyetlerle ilgilenme | Şikâyetleri Çözme Uygulamaları |
Kaynak |
- Kid Chef: The Foodie Kids Cookbook: Healthy Recipes and Culinary Skills for the New Cook in the Kitchen. - The America's Test Kitchen Cooking School Cookbook: Everything You Need to Know to Become a Great Cook - The Fresh and Healthy Instant Pot Cookbook: 75 Easy Recipes for Light Meals to Make in Your Electric Pressure Cooker - Kitchen Basics. - Ders Notları |
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı | |||||||
No | Program Yeterliliği | Katkı Düzeyi | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |