Ana içeriğe atla

Ders Tanımı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ - Güz Dönemi 1+1 2 3
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Ön Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler Öğr.Gör. Esra AYCI
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Yiyecek içecek endüstrisi ve servisine dair temel bilgi ve becerileri kazandırmaktır.
Dersin İçeriği Bu ders; Yiyecek içecek hizmetlerine tarihsel bakış,Yiyecek içecek endüstrisi,Yiyecek içecek servisinin önemi,Yiyecek içecek hizmetlerinde profesyonellik,Personel nitelikleri, beceri ve bilgi ,Müşteri ilişkileri ,Yiyecek içecek servis ekipmanları,Ara sınav,Servise ön hazırlık,Yiyecek içecek servis uygulamaları, kuver çeşitleri,Klasik servis usulleri,Ziyafet ve Banket Masa Servisi,İçecek servisi,Adab-ı Muaşeret,Sofrada görgü; konularını içermektedir.
Ders Öğrenme Kazanımları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
Öğretim Yöntemleri:
Ölçme Yöntemleri:

Ders Akışı

Sıra Konular Ön Hazırlık
1 Yiyecek içecek hizmetlerine tarihsel bakış
2 Yiyecek içecek endüstrisi
3 Yiyecek içecek servisinin önemi
4 Yiyecek içecek hizmetlerinde profesyonellik
5 Personel nitelikleri, beceri ve bilgi
6 Müşteri ilişkileri
7 Yiyecek içecek servis ekipmanları
8 Ara sınav
9 Servise ön hazırlık
10 Yiyecek içecek servis uygulamaları, kuver çeşitleri
11 Klasik servis usulleri
12 Ziyafet ve Banket Masa Servisi
13 İçecek servisi
14 Adab-ı Muaşeret
15 Sofrada görgü
Kaynak

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
No Program Yeterliliği Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5

Değerlendirme Sistemi

Katkı Düzeyi Mutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı   40
Genel Sınavın Başarıya Oranı   60
Toplam   100

Dersin Detaylı Bilgileri

Ders Tanımı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ - Güz Dönemi 1+1 2 3
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Ön Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler Öğr.Gör. Esra AYCI
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Yiyecek içecek endüstrisi ve servisine dair temel bilgi ve becerileri kazandırmaktır.
Dersin İçeriği Bu ders; Yiyecek içecek hizmetlerine tarihsel bakış,Yiyecek içecek endüstrisi,Yiyecek içecek servisinin önemi,Yiyecek içecek hizmetlerinde profesyonellik,Personel nitelikleri, beceri ve bilgi ,Müşteri ilişkileri ,Yiyecek içecek servis ekipmanları,Ara sınav,Servise ön hazırlık,Yiyecek içecek servis uygulamaları, kuver çeşitleri,Klasik servis usulleri,Ziyafet ve Banket Masa Servisi,İçecek servisi,Adab-ı Muaşeret,Sofrada görgü; konularını içermektedir.
Ders Öğrenme Kazanımları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
Öğretim Yöntemleri:
Ölçme Yöntemleri:

Ders Akışı

Sıra Konular Ön Hazırlık
1 Yiyecek içecek hizmetlerine tarihsel bakış
2 Yiyecek içecek endüstrisi
3 Yiyecek içecek servisinin önemi
4 Yiyecek içecek hizmetlerinde profesyonellik
5 Personel nitelikleri, beceri ve bilgi
6 Müşteri ilişkileri
7 Yiyecek içecek servis ekipmanları
8 Ara sınav
9 Servise ön hazırlık
10 Yiyecek içecek servis uygulamaları, kuver çeşitleri
11 Klasik servis usulleri
12 Ziyafet ve Banket Masa Servisi
13 İçecek servisi
14 Adab-ı Muaşeret
15 Sofrada görgü
Kaynak

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
No Program Yeterliliği Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5

Değerlendirme Sistemi

Katkı Düzeyi Mutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı   40
Genel Sınavın Başarıya Oranı   60
Toplam   100

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu